1
Zandparel-Wenduine_2.jpg

Nood aan een renovatie van de schouw?

De schouw en schoorsteen vormen het hoogste punt van een woning, het hoeft dan ook niet te verwonderen dat die vaak veel te verduren krijgt. Slechte weersomstandigheden, ouderdom, ophoping van vuil, brand en andere gevallen kunnen schade aan de schoorsteen veroorzaken. Merk je schade aan de schoorsteen of blijkt dat de schouw niet goed meer trekt, dan kan het tijd zijn voor een renovatie van de schouw.

Investeren in een renovatie van de schouw loont 

Als een schoorsteen niet goed werkt dan is dat erg nadelig. Zo zal de verbranding niet goed verlopen en de ruimte niet optimaal verwarmd worden. Een schouw en schoorsteen die schade hebben geleden houden bovendien risico’s in. Zo kan er koolmonoxide in de woning komen wat dan weer een rechtstreeks gevaar voor de gezondheid vormt. Voorkomen is altijd beter dan genezen, laat daarom tijdig je schouw renoveren met een renovatieschouw van Opsinox.

Een vlotte renovatie van de schouw met OpsiReno 

Kies je voor een renovatieschouw dan wordt een volledig nieuw rookkanaal in de schoorsteen geplaatst. Hierbij kan zowel het bestaande rookkanaal vervangen worden of kan het nieuwe rookkanaal in het oude geplaatst worden. Op deze manier kan een optimale rookgasafvoer terug verzekerd worden, alsook worden de werkzaamheden geminimaliseerd en blijven de vorm en aanblik van het gebouw ongewijzigd. Hiervoor biedt Opsinox het gamma OpsiReno HVAC oplossingen dat specifiek gericht is op eenvoudige en efficiënte schouwrenovaties. Ook interesse in de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers.

Des questions sur nos produits ?

Contactez-nous